Sanatçı ve tasarımcılar “Yüzleşme” konuşmalarında bir araya geliyor

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, gerçekleşecek "Yüzleşme" sergisi kapsamında sanatçı ve tasarımcıları bir söyleşi serisinde buluşturuyor.

0

Pera MüzesiYüzleşme” sergisi kapsamında sanat ve tasarımın günümüz dünyasıyla ilişkisini sorgulayan bir söyleşi serisi düzenliyor.

Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerini, günümüz sanat ve tasarım dünyasında farklı roller üstlenen öğrencileri ile bir araya getiren konuşmalarda, kişisel deneyimlere gelecek öngörüleri eşlik edecek. Etkinliklerin tamamı Zoom uygulaması üzerinden ücretsiz izlenebilir.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci ve mezunlarının eserlerini bir araya getiren Yüzleşme sergisi kapsamında bir söyleşi serisi gerçekleştiriyor. Sergi; Plastik Sanatlar ve Resim, Grafik Tasarım, Tekstil ve Moda Tasarımı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Tiyatro, Sanat ve Kültür Yönetimi bölümlerinde üretilen çalışmaları sanatseverlerle buluştururken, söyleşi serisi, bu disiplinlerin günümüz dünyasıyla kurduğu ilişkiyi mercek altına alacak. Etkinliklere konuk olan sanatçı, tasarımcı ve akademisyenler, kendi disiplinlerinin dününü ve bugününü, kişisel deneyimlerinden yola çıkarak tartışacaklar.

Geçiş – Okuldan Hayata / Merve Dündar, Sevim Kaya, Buğra Erol, Hakan Özer
Üniversite hayatı ve sonrasında yaşananlar mercek altında

“Geçiş – Okuldan Hayata” başlıklı ilk söyleşi, Plastik Sanatlar ve Resim bölümünden mezun olmuş sanatçıların güncel durumları üzerinden sanat ortamı, sanatçı olma, sanat kariyeri kurma gibi konuları tartışmaya açacak. Plastik Sanatlar ve Resim Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Hakan Özer ile sanatçılar Merve Dündar, Sevim Kaya, Buğra Erol’un konuşmacı olarak katılacağı söyleşi, 28 Eylül Salı günü gerçekleşecek.

Tasarım eğitiminin mevcut durumuna, grafik tasarımın geleceğine, değişen teknolojilerin sanat ve tasarıma etkilerine odaklanan ikinci konuşma “Grafik Tasarımda Eğitim, Teknoloji ve Sanat” başlığını taşıyor. Geleceğe dair öngörülerin kişisel deneyimler yoluyla paylaşılacağı söyleşi 30 Eylül Perşembe günü saat 19.00’da, Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özlem Mutaf Büyükarman, ünlü karikatürist ve öğretim üyesi Dr. Gürbüz Doğan Ekşioğlu, tasarımcı ve reklamcı Uğurcan Atoğlu ve tasarımcı Utku Lomlu’nun katılımıyla gerçekleşecek.

Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Müşerref Zeytinoğlu, Bölüm Başkan Yardımcısı tasarımcı Dr. Kami Emirhan ve tasarımcı Nihal Müge Kaplangı’nın katılımıyla düzenlenen “Tasarım, Tasarımcı ve Moda Dün, Bugün, Yarın” adlı söyleşi 5 Ekim Salı günü yapılacak. Etkinlikte, tekstil ve moda tasarımı alanındaki akademik ve endüstriyel gelişmelere değinilecek.

“Oyunculukta Düşünsellik ve Yaratıcılık” başlıklı konuşma 10 Ekim Pazar günü Tiyatro Bölüm Başkanı Prof. Dr. Metin Balay, Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Arda Öztürk, öğretim üyesi Prof. Dr. Fakiye Özsoysal ve ünlü oyuncu Levent Üzümcü’nün katılımıyla gerçekleşecek. Etkinlikte, oyuncunun yaşadığı dünyaya karşı tutumu ve sorumluluğu tartışmaya açılacak.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Dr. Arzu Durukan, şef Didem Çetin ve lisans öğrencisi Fevzican Acar’ın katılacağı “Gastronomi ve Kültür” başlıklı konuşmada, gastronominin kültür ve sanatla ilişkisi tartışmaya açılacak. Etkinlik, 12 Ekim Salı günü gerçekleşecek.

Söyleşi serisinin 14 Ekim Perşembe günkü son etkinliği “Sanat ve Kültür Yönetimine Genç Bir Bakış” başlığını taşıyor. Sanat ve Kültür Yönetimi Bölüm Başkanı ve Yüzleşme sergisi küratörü Prof. Dr. Marcus Graf’a bu söyleşide, Yeditepe Üniversitesi mezunları Esra Özkan, Halil Yıldırır ve Eda Göknar eşlik edecek. Bugün sanat ve kültür yönetimi alanında yönetici olarak görev alan konuşmacılar, kişisel deneyimleri ışığında küratörlük, müzecilik, galericilik ve sanat yazarlığı konularında mevcut durumu tartışacaklar.

Sanat ve Kültür Yönetimine Genç Bir Bakış / Marcus Graf, Esra Özkan, Halil Yıldırır, Eda Göknar
Dünyayla yeni bir yüzleşme

Çok katmanlı bir forum şeklinde kurgulanan Yüzleşme sergisi, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 25 yıllık üretiminden disiplinler ötesi bir yaklaşımla örnekler sunuyor. Kurumun geçmişi ve bugünüyle yüzleşmesine aracı olmanın yanında izleyiciye dünyayla yüzleşme ve onu alışılmadık açılardan yeniden keşfetme fırsatı sunan sergi, 24 Ekim’e dek Pera Müzesi’nde ziyaret edilebilir.

Etkinlik Programı

28 Eylül Salı

19.00 – Geçiş – Okuldan Hayata / Hakan Özer, Merve Dündar, Sevim Kaya, Buğra Erol

30 Eylül Perşembe

19.00 – Grafik Tasarımda Eğitim, Teknoloji ve Sanat / Uğurcan Atoğlu, Utku Lomlu, Gürbüz Doğan Ekşioğlu,  Özlem Mutaf Büyükarman

5 Ekim Salı

19.00 – Tasarım, Tasarımcı ve Moda Dün, Bugün, Yarın / Müşerref Zeytinoğlu, Nihal Müge Kaplangı, Kami Emirhan

10 Ekim Pazar

19.00 – Oyunculukta Düşünsellik ve Yaratıcılık / Metin Balay, Fakiye Özsoysal, Arda Öztürk, Levent Üzümcü

12 Ekim Salı

19.00 – Gastronomi ve Kültür  / Didem Çetin, Fevzican Acar, Arzu Durukan

14 Ekim Perşembe

19.00 – Sanat ve Kültür Yönetimine Genç Bir Bakış / Marcus Graf, Esra Özkan, Halil Yıldırır, Eda Göknar

Önceki İçerikMengene’den ikinci tekli: “Yürü Bre Hızır Paşa”
Sonraki İçerikSattas’tan Sezen Aksu yorumu: Şarkı Söylemek Lazım
Abone Olun
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments