Pelin Toğrul Bodrum Sanat Fuarı’nda sanatseverlerle buluştu

Bodrum Sanat Fuarı'nda Pelin Toğrul, kurumsal kariyerini bırakıp yarattığı doğa temalı, dokunsal eserleriyle ilgi odağı oldu.

0
Pelin Toğrul

Pelin Toğrul, doğadan ilham alan özgün eserleriyle, geçtiğimiz günlerde Bodrum Sanat Fuarı‘nda sanatseverlerle buluştu. 3 Temmuz – 7 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenen BAF Bodrum Art Fair, Bodrum Herodot Kültür ve Fuar Merkezi‘nde gerçekleşti.

Sanatın doğadan gelen estetiğini ve özgünlüğünü yansıtan Pelin Toğrul, fuarda kendine has üslubu ve eserleriyle dikkat çekti. Aldığı duvar sanatı eğitimini çalışmalarına yansıtan Toğrul, bu pratiği alışılmışın dışında, duvarlar yerine tuvallere taşıyor. Eserlerinde, doğanın derinliklerinden gelen ilhamla oluşturduğu benzersiz kompozisyonlar ve sanatsal anlatımlarla öne çıkan Toğrul, doğadan gelen güzellikleri sanatın büyülü dünyasıyla birleştiriyor.

Pelin Toğrul’un sanata olan ilgisi her zaman derin bir tutkuya dayandı. On yıllık kurumsal kariyerinin ardından, iç mimarlık eğitimi aldı ve ardından sanatla ilgili duygularını eserlerine yansıtmaya başladı. Doğadan ilham aldığı eserlerinde, doğanın güzelliklerini ve canlılığını benzersiz bir şekilde yansıtarak, izleyicilere derin bir huzur ve estetik deneyim sunuyor.

Sanatçı kendi gözüyle doğanın güzelliklerini ön plana çıkarırken Antoni Gaudi’nin eseri olan Casa Battlo’dan esinlenerek hayvanların doğası ve yaşamlarına göre ev konseptlerinden de bir seri oluşturarak, eserlerine canlılık ve hareket katıyor. Doğadaki hayvanlar, deniz yaşamı, kuşlar ve orman gibi temalarla, grileşen dünyada doğa ile huzur bulan bir perspektif sunuyor.

Pelin Toğrul’un çalışmaları sadece görsel değil, aynı zamanda dokunsal bir deneyim de sunuyor. Sanatçı eserlerini kontrplak üzerine sıvayla yaparak doku yaratıyor, renklerle de canlandırıyor. Bu sayede izleyicilerin dokunarak hissetmesini sağlıyor. Sanatın dokunma ve hissetme duyularıyla bütünleştiği bu yaklaşım, izleyicilerle derin bir bağ kurmayı hedefliyor. Sanatçı bu yaklaşımıyla mesafeleri ortadan kaldırarak her duyuya hitap etmeyi, bağ kurmayı ve bütünleşmeyi amaçlıyor.

Önceki İçerik44. ölüm yıl dönümünde Ahmet Muhip Dıranas’ın sanata bakışı
Sonraki İçerikEfza’dan yeni şarkı: Dans Edelim Seninle
Abone Olun
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments