2017 yılından itibaren yayın hayatını sürdüren kültür, tarih ve araştırma dergisi olan Gorgon Dergisi’nin 11. Sayısı çıktı.
Derginin bu sayısının “Konuk Yazar” bölümünde Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Türk Müziği Devlet Konservatuvarı, Müzikoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Seher Tetik Işık “Türkiye’de Organoloji Çalışmalarının Seyri” yazısıyla yer alıyor.
“İnsanlık Tarihi” bölümünde Anadolu coğrafyasının İlk Büyük İmparatorluğunu inşa eden Hititler’i konu alan “Çivi Yazılı Belgeler Işığında Hitit Dualarına Bir Bakış” başlıklı yazıyı Özlem Uysal, hayatlarımızda tanıdık bir duygu olan melankoli üzerine tarihsel bir anlatı sunan “Tarihte Melankolik Bir Kişilik: Bellerophontes” yazısı ile Kübra Karaköz ve Hüseyin Hakan Gazioğlu’nun “Bizans Resim Sanatında İşlevsel Bir İkonografi: Deesis” yazısı yer alıyor.
“Araştırma” bölümünde Melis Fettahoğlu-Hallier “Felsefede Egoizm” adlı yazısıyla her zaman dikkat çekici bir konu olan egoizm üzerinde duruyor.
“Kültür” bölümünde ise Cemre Yıldırım “Modern Türk Şiirinde Fransız Etkileri” adlı kitabı “Taklit ve Etki İkilemi”, Dokuz Eylül Üniversitesi Maliye Bölümü’nden Prof. Dr. Coşkun Can Aktan ile kitabı “İyilikten Gelen Kötülükler” üzerine bir söyleşi yer alıyor.
Gorgon Dergisi’nin bu sayısının yazı başlıkları şu şekildedir:
- Türkiye’de Organoloji Çalışmalarının Seyri – Doç. Dr. Seher Tetik Işık
- Çivi Yazılı Belgeler Işığında Hitit Dualarına Bir Bakış – Özlem Uysal
- Tarihte Melankolik Bir Kişilik: Bellerophontes – Kübra Karaköz
- Bizans Sanatında İşlevsel Bir İkonografi: Deesis – Hüseyin Hakan Gazioğlu
- Felsefede Egoizm – Melis Fettahoğlu-Hallier
- “Modern Türk Şiirinde Fransız Etkileri” Kitabı Üzerine: Taklit ve Etki İkilemi -Cemre Yıldırım
- “İyilikten Doğan Kötülükler” Üzerine – Prof. Dr. Coşkun Can Aktan – Melis Fettahoğlu-Hallier