Soyut çalışmalarıyla tanınan ressam Gamze Kırşavoğlu, ilk solo sergisini “Suretler”le 7-17 Ocak tarihleri arasında Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’nda gerçekleştiriyor.
Soyut çalışmalarıyla tanınan ve İstanbul’da katıldığı sergilerle adından sıkça söz ettiren Ressam ve aynı zamanda Biletinial’da kültür ve sanat etkinlikleri gerçekleştiren Kurumsal Müşteri Yöneticisi Gamze Kırşavoğlu, ilk solo sergisini Suretler’le 7-17 Ocak tarihleri arasında Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’nda açıyor. Sanatseverler Suretler Sergisi’ni, Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’nın 1.katında bulunan “um:ag Sanat Galerisi”nde ziyaret edilebilir. Bu aynı zamanda Kırşavoğlu’nun Ankara’daki ilk sergisi olacak.
Sergi teması: Benlik” kavramının da temelinde var olan beş olgu
Sanatçının eserlerindeki çıkış noktası olan Budizme göre varoluşun temeli beş tür olgunun (beş yığın) bileşiminden oluşur. “Benlik” kavramının da temelinde var olan bu beş olgu; form/madde/suret, duyum, algı, zihinsel oluşumlar ve BİLİNÇ/anlayıştır.
Sanat, var olduğumuz andan itibaren; suretten bilince varma yolculuğumuzun bir tezahürü olarak; sanatçının eserle kurduğu ilişkide de aynı yolu izler. Eserle fiziksel başlayan temas, bir nevi trans halinde bilincin ortaya dökülmesiyle son bulur. Aynı durum eserin izleyicisi için de geçerlidir. İzleyicinin eserle ilk fiziksel karşılaşmasından sonra, zihinsel teması başlar. Yorumlama yeteneği, estetik algısıyla birlikte bilinçten beslenerek bir beğeni veya yargı geliştirir. Eserin üretim ve tüketimine dair tüm süreç, madde/suretten; bilinç/anlayışa giden bu yoldan oluşur.
Sanatseverlerin de eserlerinde suretten benliğe giden bu yolculuğu deneyimlemelerini hedefleyen Gamze Kırşavoğlu, sergisinde yer alan eserlerin çıkış noktası hakkında şunları söyledi: “SURETLER Sergisi, sanatçının zihnindeki karmaşık duygu ve düşünceleri pentürde izleyicisi ile buluşturuyor ve eserlerin izleyicisi ile kurduğu zihinsel ilişkide bu duygu ve düşüncelerin izini aratıyor.”
A: Kavaklıdere, Paris Cd. No:14, 06680 Çankaya/Ankara
T: +90 (312) 417 77 20
W: www.umag.org.tr
M: [email protected]