Özgün fikri yazar Gülşah Elikbank’a ait olan atölyede, Türk edebiyatının usta kalemi Mario Levi’de ilk ders ile destek veriyor. Yazı atölyesinde kendinize ait bir fotoğraftan yola çıkarak bir öykü yazmanız amaçlanıyor. Yazar Gülşah Elikbank bu projeyi tek cümle ile ifade ediyor; “Her fotoğrafın bir öyküsü vardır.”
Fotoğrafın ve yazının sihirini birleştirebilirsek ne öyküler ortaya çıkabilir diyerek 2019’da başladığımız projemize, katılımcılar yazdıkları “fotoğraf öyküleri” ile hayat verdiler. İki atölye ve bir sergi gerçekleştirdik.
Proje sorumlusu Küratör Hakan Yılmaz ise “Her fotoğrafçının içinde bir öykücü vardır.” diyerek projeye destek veriyor. 3. Fotoğrafın Öyküsü’nü Yazmak – yazı atölyesi için kayıtlar başladı.
17 Ekim, Cumartesi – Mario Levi
Öykü kurgusu
Zaman- mekan ilişkisi
Karakter yaratma
Hikayeleştirme teknikleri21 Ekim, Çarşamba – Gülşah Elikbank.
Yazarın meselesi nedir?
Yazının omurgası nedir?
Yazılmaya değer olan nedir?24 Ekim, Cumartesi – Gülşah Elikbank
Kurgu teknikleri
Görselden yazıya farklılıklar
Zaman ve mekan kullanımı
Karakter çözümlemesi
Atmosfer oluşturmak28 Ekim, Çarşamba – Gülşah Elikbank / Hakan Yılmaz
Gülşah ELİKBANK , Hakan YILMAZ’ın moderatörlüğünde katılımcıların öykülerini değerlendirecekler.-Dersler Zoom uygulaması ile çevrim-içi yapılacaktır.
-Dersler sırasında not tutmayı unutmayınız.
-Dersler sırasında katılımcıların soru sormasını özellikle öneriyor ve önemsiyoruz.-4 Ders sonunda yazı atölyesi sona erecektir.
-Katılımcılar, atölye sonunda düzenlenecek “fotoğraf- öykü” sergisine başvurabileceklerdir.
-Sergi katılımcıları; öykülerinin içerik, dilbilgisi, noktalama işaretleri ve imla hatalarını düzeltme konularında sorumludurlar.
-Sergilenecek öykülerin 400 – 600 kelime uzunlukta olmaları önerilmektedir.
-Önceki atölyeler ve sergi hakkında instagramdaki fotografinoykusunuyazmak sayfasındaki paylaşımlarımız incelenebilir.Bilgi için: Atölye Sorumlusu Hakan Yılmaz: 0537 398 16 56
Başvuru İçin: İFSAK İdari İşler [email protected]