CosmicZion Zine’dan 10. sayı

CosmicZion Zine'ın 10. yayını "Gitmesin, Gittiği Yerde Gülmesin Büyüsü" adlı çizgi romanın çizimleri yapay zekâ desteğiyle oluşturuldu.

0

Gitmesin Gittiği Yerde Gülmesin Büyüsü çizgi roman fanzini, çizimleri AI Comic Factory desteğiyle oluşturularak ücretsiz bir şekilde dijital erişime sunuldu.

Geleneksel çizgi roman anlatımını modern teknolojiyle buluşturan çizgi roman fanzini, internet üzerinden ücretsiz olarak okuyucuların beğenisine sunuldu. Çizgi roman fanzini, yapay zekâ desteğiyle zenginleştirilen görsel dünyasıyla, meraklılarını büyücü bir kadının kendi büyüsünde yandığı sıra dışı bir hikâyeye davet ediyor.

Mitoloji, fantastik edebiyat ve uzay fanzini CosmicZion Zine’ın alt yapımı olan çizgi roman fanzini Gitmesin Gitmesin Yerde Gülmesin Büyüsü’nün çizimleri büyük ölçüde AI Comic Factory adlı yapay zekâ uygulamasına, çizgi romanın hikâyesi ve tasarımı ise Elif Şeyda Doğan’a ait. 2024 yılının ilk ayında CosmicZion Zine yayınının ilk çizgi roman fanzini olan Cosmic Comic dijital erişime açılmıştı. Yayının ikinci çizgi roman fanzini olan Gitmesin, Gittiği Yerde Gülmesin Büyüsü hikâyesinin orijinali, Kayıp Rıhtım Aylık Öykü Seçkisi’nin yayın kurulunda ve yazarları arasında bulunan Elif Şeyda Doğan tarafından, Öykü Seçkisi’nin Mayıs 2020’de yayınlanan Masal temalı 130. sayısı için yazılmıştı.

“Hep benimle ateşli bir aşk yaşamanı dilemiştim. Şimdi birlikte yanıyoruz.”

Gitmesin Gittiği Yerde Gülmesin Büyüsü, büyücü bir kadının, sevgilisinin yanından ayrılmasını engellemek için başvurduğu karanlık ve umutsuz yöntemleri anlatıyor. Kadın, sevgilisi evden gitmesin, gittiği yerde gülmesin diye acımasız bir büyü yapıyor; ancak bu büyü kadını, sevgilisini ve kedilerini etkileyen ciddi sonuçlar doğuruyor. Hikâye, aşk, kaybetme korkusu ve intikam duygularını merkezine alarak bu duyguların nasıl yıkıcı sonuçlar doğurabileceğini gösteriyor. Kadının sahip olduğu sevgi ve bağlılık, sevgilisinin başka bir kadınla güldüğünden emin olmasıyla birlikte acı ve intikama dönüşüyor. Çizgi roman fanzininin hikâyesi, mutsuz bir büyücü kadının ilişkisindeki kuşkuların derin bir takıntıya ve karmaşık bir iç dünyaya dönüşmesi temelinde gelişiyor.

Sevginin savaşa, büyünün korkunç bir sona dönüştüğü Gitmesin Gittiği Yerde Gülmesin Büyüsü, okurlarına mümkünse âşık olmamalarını, oldularsa bile büyü yapmamalarını, yapacaklarsa bile tariften emin olmalarını öneriyor.

Yakın zamanda ücretsiz dijital erişime girerek okurlarının karşısına çıkan Gitmesin Gittiği Yerde Gülmesin Büyüsü, ufak bir iyilik olarak, sevgilisi gitmesin, gittiği yerde gülmesin isteyenler için hatırladığı kadarıyla tariften de söz ediyor:

Gerekli Malzemeler

Dil otu, yılan otu, kereviz sapı, saçından bir tutam, tükürüğünden bir damla, kirpiğinden bir tel, domuz yağı. Ayakları.

Domuz yağı? Domuz. Bulamam. Büyü iptal.

Domuz yağsız büyü malzemeleri: Gülümsediği bir fotoğrafı. Bir daha gülümsememesi için gülümsemesi mühim.

Kırmızı mum. Mühür açısından. Mühim. Saç teli. Saçı mühim. Tütsü, mühim değil. Ortam yapar. İğne, gülümsemesini delmek için. Ayaklar. Yine mi ayaklar? Ayakları alamam. Ayakları alabilsem büyüye gerek kalmaz.

Gitmesin, gittiği yerde gülmesin büyüsü bu.”

CosmicZion Zine’ın Diğer Yayınları

2017 yılında yayın hayatına başlayan mitoloji, fantastik edebiyat ve uzay fanzini CosmicZion Zine, ilk 7 sayısıyla farklı kültürlerin mitolojik figürlerine ithaf edildikten sonra kendi çatısı altında yayınlanan tek sayılık fanzinler şeklinde de çıkmaya devam etti. 2020 yılında Çizgi Film Fanzin ile okurlarını ilk çizgi filmden günümüze dek animasyon dünyasının maceralarını incelemeye davet etti. Son olarak Cosmic Comic çizgi roman fanzininin yayınlanmasıyla birlikte yönünü hikâyeleri çizgilerle anlatmaya çeviren CosmicZon Zine’ın tüm çalışmalarını buradan inceleyebilirsiniz.

Ayrıca CosmicZion Zine’ın sosyal medya hesaplarını da takip edebilirsiniz:

Twitter: CosmiczionZine (@cosmiczionzine)
Facebook: CosmicZion Zine (@cosmicizionzine)
Instagram: cosmiczionzine (@cosmicizionzine)

Görüşlerinizi belirtmek ya da çalışmalarınızı göndermek için [email protected] adresinden fanzinle iletişim kurabilirsiniz.

Önceki İçerikVintage’dan Dijitale: Tasarım dünyasının yeni trendleri
Sonraki İçerikKurzel’in “The Order”ı Venedik’te ayakta alkışlandı
Abone Olun
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments