Afrika’nın ruhu “Çıplak Kıta” sergisiyle Goba’da hayat buluyor

Spordan fotoğrafçılığa uzanan yolculuğunda Handan Özbek, "Çıplak Kıta" sergisiyle Afrika'nın büyüleyici atmosferini 15 Mart'ta Goba Art & Design'da sunuyor.

0

Afrika’nın büyüleyici atmosferi, Sanatçı Handan Özbek‘in objektifinden “Çıplak Kıta” sergisiyle 15 Mart – 12 Nisan 2025 tarihleri arasında Goba Art & Design‘da hayat buluyor.

Spor ve gastronomi dünyasındaki başarılarının ardından tutkusunun peşinden giderek fotoğraf sanatına yönelen Handan Özbek, Ahmet Görsev küratörlüğünde gerçekleşecek “Çıplak Kıta” isimli kişisel sergisiyle Goba Art & Design’da sanatseverlerle buluşuyor.

“Çıplak Kıta” sergisi, Afrika’nın vahşi yaşamının, doğasının ve insanlarının özgünlüğünü yansıtan çarpıcı karelerden oluşuyor. Özbek’in objektifinden yansıyan fotoğraflar, izleyiciyi sadece görsel bir şölene değil, aynı zamanda Afrika’nın ruhuna doğru derin bir yolculuğa davet ediyor.

Handan Özbek, Afrika’ya yaptığı yolculuklarda çektiği fotoğraflarla, kıtanın büyüleyici atmosferini, renklerini, kokularını ve hikayelerini izleyiciye aktarıyor. Sanatçı, “Afrika’ya yaptığım her yolculuk, benim için yeni sürprizler, keşifler ve öğretiler demek. Çektiğim her fotoğraf, iç dünyamda yeni bir yolculuğun rotasını çiziyor,” sözleriyle Afrika’nın kendisi için ne ifade ettiğini vurguluyor.

Sergideki fotoğrafların, Afrika yolculuğunun sadece ilk adımları olduğunu belirten Özbek, sanatseverleri şu sözlerle sergisine davet ediyor: “İstedim ki, başka hiçbir kıtaya benzemeyen bu ‘Çıplak Kıta’yı gezerken çıplak gözle yakaladığım detaylar ve onların benim hayal gücümle büyüyen hikayeleri orada kalmasın. Buraya gelip sizlerle de konuşsun; kimi fısıldayarak, kimi kükreyerek.”

A: Asmalı Mescit Mahallesi,Ensiz Sokak,1/B Beyoğlu-İstanbul
T: +90 (212) 292 92 18
W: www.gobaartdesign.com

Profesyonel basketbol kariyerinin ardından yeme-içme sektöründe de başarılı işlere imza atan Handan Özbek, son on yıldır coğrafi keşif ve görsel anlatım tutkusuna odaklanmıştır. Dünyayı gezerek çektiği fotoğraflarla, anları ölümsüzleştirmekte ve izleyicilere farklı bir bakış açısı sunmaktadır.

Önceki İçerikTaşranın toplumsal destanı: “Yaşanmış Taşra Öyküleri”
Sonraki İçerikFikrimin İnce Gülü eleştirel basımıyla tekrar raflarda
Abone Olun
Bildir
guest


0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments