Victoria’s Secret’tan tartışmalı dönüş

Ünlü iç çamaşırı markası Victoria's Secret, tartışmalı geçmişinin ardından defilesini yeniledi. Transgender ve büyük beden modeller podyumda yer aldı.

0
Kate Moss, bir çift tüylü melek kanadına sahip siyah bir bodysuit takımın üzerine dantel kaplı bir slip elbise giydi. (GettyImages)

Victoria’s Secret‘ın meşhur defilesi, beş yıllık bir aradan sonra New York‘ta görkemli bir şekilde yeniden sahneye çıktı. 2018’deki son gösterisinin ardından düşük izlenme oranları, cinsiyetçilik eleştirileri ve çeşitlilik eksikliği nedeniyle iptal edilen defile, bu kez “tüm kadınları kutlamak” sloganıyla geri döndü.

Salı günü gerçekleşen defilede, dünyaca ünlü İngiliz süper model Kate Moss, 50 yaşında ilk kez Victoria’s Secret podyumuna çıkarken, 22 yaşındaki kızı Lila Grace Moss da aynı podyumu paylaştı. Etkinlikte ayrıca Cher, Tyla ve Blackpink’ten Lisa gibi müzik yıldızları da sahne aldı.

1995’te başlayan ve her yıl milyonlarca izleyici çeken defile, geçmişte Rihanna ve Taylor Swift gibi büyük isimleri ağırlamıştı. Ancak son yıllarda yaşanan tartışmalar ve eski pazarlama müdürü Ed Razek‘in 2018’de transgender ve büyük beden modellerin neden podyumda yer almadığına dair açıklamaları, markanın imajını zedelemişti.

Bu yılki gösteride çeşitlilik vurgusu ön plandaydı. 2019’da Victoria’s Secret’ın ilk transgender modeli olan Brezilyalı Valentina Sampaio ve bir diğer transgender model Alex Consani podyumda yerlerini aldı. Ashley Graham ve Paloma Elsesser gibi büyük beden modeller de defilede yürüdü. Ancak bazı eleştirmenler, markanın geçmişi göz önüne alındığında bu adımların yetersiz kaldığını düşünüyor.

Defilenin yönetici yapımcısı Janie Schaffer, etkinliğin çeşitliliğini vurgulayarak 25 farklı ülkeden 50 modelin yer aldığını belirtti. Buna rağmen, Harper’s Bazaar’dan Dani Maher, “Podyum hala büyük ölçüde zayıf ve geleneksel olarak çekici kabul edilen modellerle doluydu” yorumunu yaptı.

Gigi ve Bella Hadid gibi ünlü isimler kırmızı iç çamaşırlarıyla göz kamaştırırken, Barbara Palvin ve Candice Swanepoel gibi hayran favorileri de podyumda yerlerini aldı. Eski America’s Next Top Model sunucusu Tyra Banks, 50 yaşında 2009’dan beri ilk kez defilede yer aldı.

Victoria’s Secret’ın bu yeni yaklaşımı, markanın imajını yenileme ve daha kapsayıcı bir görünüm elde etme çabası olarak değerlendiriliyor. Ancak eleştirmenler, bu değişimin yeterli olup olmadığı konusunda hala şüpheli.

Önceki İçerikDenizin altında gizli yaşam: Dev Beyaz Solucanlar
Sonraki İçerikPiyanist Beyza Yazgan’dan yeni animasyon müzik videosu: “Pasaj”
Abone Olun
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments