“Ahmet Say Müzik ve Edebiyat Ödülleri” sahiplerini buldu

Tören, Fazıl Say ve Seda Kırankaya’nın sahne alacağı, Metin Yurdanur’un ödül heykelciklerinin takdim edileceği unutulmaz bir gece olacak.

0

Çankaya Belediyesi I. Ahmet Say Müzik ve Edebiyat Ödülleri 2024 kazananlarını belirledi.

Çankaya Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenecek olan “I. Ahmet Say Müzik ve Edebiyat Ödülleri,” 11 Ekim 2024 Cuma akşamı Ankara MEB Şura Salonu’nda gerçekleştirilecek görkemli bir törenle sahiplerini bulacak. Edebiyat ve müzik alanında üstün başarılara imza atan sanatçıların onurlandırılacağı bu ödüller, sanat dünyasında şimdiden heyecan yarattı.

Seçici kurullar, 1 Ekim 2024 tarihinde Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi Gülten Akın Salonu’nda gerçekleştirdikleri toplantıda, edebiyat alanında usta şair, yazar ve düşün insanı Ahmet Telli‘yi ve müzik alanında genç yetenek, piyanist Can Çakmur‘u ödüle layık buldu.

Edebiyat seçici kurulunda Aydın Çubukçu, Ali Cengizkan, Oğuz Demiralp, Yekta Kopan ve Fahri Özdemir yer alırken; müzik alanında ise Fazıl Say, Görgün Taner, Kadir Dursun, Bülent Evcil ve Çağatay Akyol gibi isimler yer aldı. Törenin sunuculuğunu ise sevilen yazar ve televizyon sunucusu Yekta Kopan üstlenecek.

Bu anlamlı gecede, Fazıl Say ve genç piyanist Can Çakmur’un yanı sıra sanatçı Seda Kırankaya da sahne alarak müzikseverlere unutulmaz anlar yaşatacak. Ayrıca, ödül kazanan sanatçılara Heykeltraş Metin Yurdanur’un özel olarak tasarladığı ödül heykelcikleri takdim edilecek.

Çankaya Belediyesi, I. Ahmet Say Müzik ve Edebiyat Ödülleri ile hem edebiyat hem de müzik alanında ülkemizin değerli sanatçılarına hak ettikleri takdiri sunmayı hedefliyor. 11 Ekim 2024 akşamı saat 19.00’da başlayacak olan bu özel etkinlik, sanatseverleri Ankara’da buluşturacak.

Önceki İçerikCRR’de yeni sezon Senfoni Orkestrası konseriyle başladı
Sonraki İçerikFransız akordeon üretiminde bir devrin sonu
Abone Olun
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments