CRR’de yeni sezon Senfoni Orkestrası konseriyle başladı

CRR Konser Salonu'nun yeni sezonu CRR Senfoni Orkestrası konseriyle başladı.

0

İstanbul’un kültür sanat hayatında önemli bir yere sahip olan Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu, 2024-2025 sezonuna görkemli bir açılışla merhaba dedi. Sezonun ilk konseri, CRR Senfoni Orkestrası‘nın muhteşem performansıyla gerçekleşti.

Konser salonundan yapılan açıklamaya göre, orkestranın şefliğini yetenekli müzisyen Nil Venditti üstlendi. Gecenin yıldızlarından biri de uluslararası arenada adından sıkça söz ettiren piyanist Emre Şen oldu. Şen’in piyano başındaki ustalığı, orkestranın mükemmel uyumuyla birleşerek dinleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Programın ilk yarısında, klasik müzik tutkunlarının yakından tanıdığı Sergey Rahmaninov‘un 2. Piyano Konçertosu Op. 18 seslendirildi. Ardından, Johannes Brahms‘ın derinlikli eseri 4. Senfoni, Op. 98 ile konser zirve noktasına ulaştı.

Müzikseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da hazır bulundu. İmamoğlu, konser sonrasında sahneye çıkarak hem sanatçılara hem de CRR’nin yeni sezon programını hazırlayan Sanat Danışma Kurulu üyelerine teşekkürlerini iletti.

Bu sezon, CRR’nin sanat vizyonunu şekillendirecek olan Sanat Danışma Kurulu, alanında uzman isimlerden oluşuyor. Kurul üyeleri arasında etnomüzikolog Doç. Dr. Evrim Hikmet Öğüt, viyolonsel sanatçısı Doç. Nil Kocamangil, besteci ve piyanist Yiğit Özatalay, çok yönlü müzisyen Kamil Özler ve CRR Konser Salonu Koordinatörü Can Kalaycıoğlu bulunuyor.

Bu görkemli açılış konseriyle, İstanbul’un kültür sanat hayatına renk katan CRR Konser Salonu, yeni sezonda da müzikseverlere unutulmaz deneyimler yaşatmaya hazırlanıyor.

Önceki İçerikBaşak Yavuz’dan sınırları aşan bir albüm: Raum 610
Sonraki İçerik“Ahmet Say Müzik ve Edebiyat Ödülleri” sahiplerini buldu
Abone Olun
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments