KORK Uluslararası Korku Film Festivali’ne geri sayım başladı

Türkiye’nin ilk korku filmi festivali olan Kork Uluslararası Korku Film Festivali, 27 Ekim 2024 tarihinde sinemaseverlere kapısını açacak.

0

2023’te temeli atılan yeni bir korku filmi festivali olan KORK Uluslararası Korku Filmi Festivali, 27 Ekim tarihinde uluslararası kısa ve uzun metraj filmlere ev sahipliği yapıyor.

Festivale ilk yılında 19 farklı ülkeden 116 film başvuru yaptı. İlk yıl başvurularını tamamlayan festivalin 2024 seçkisinde 10 uluslararası kısa film, 3 Türk kısa filmi ve 2 uluslararası uzun metraj film bulunuyor.

Festivalde, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İspanya, Hollanda, İngiltere, Fransa, İrlanda ve Türkiye yapımı filmler ilk kez Türkiye’de seyirci ile buluşacak.

Festivalin amacı, dünya festivallerine seçilen nitelikli uluslararası filmleri ilk kez Türk korku severler ile buluşturmak ve aynı zamanda Türkiye’de korku filmi üretiminin artışına ve gelişimine katkı sağlamak. Aynı zamanda festival tüm dünyadan profesyonel ve amatör film üreten yönetmen, yapımcı, oyuncuları bir araya getirmeyi hedefliyor.

Festivalin jürisinde sinema yazarları Juliette Gillies, Shaurya Thapa, Ozan Sarıgül, Grammy Adayı film bestecisi Esin Aydıngöz, yönetmen Onur Doğan, görüntü yönetmeni Ece Latifaoğlu, oyuncu Ilgıt Uçum ve özel efekt sanatçısı Hazal Tanrıverdi yer alıyor.

Festival ayrıca seçkiye giren filmler hakkında letterboxd sitesinde inceleme yazıları, festivalin youtube ve spotify kanalında finalist filmlerle video podcast formatında soru-cevap videoları gibi birçok format ile takipçilerine içerikler sunuyor.

Önceki İçerikPelin Toğrul, Skål International World Congress’e katılıyor
Sonraki İçerikThe Rocky Horror Show, 8-bit video oyunu olarak geri dönüyor
Abone Olun
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments