Aslıhan Kaplan Bayrak’ın “Yıldız-Ada” sergisi Labirent Sanat’ta

Sergi, Aslıhan Kaplan Bayrak'ın yeni eserlerindeki akışkanlık ve saydamlığı yansıtıyor. Ada teması üzerinden iç-dış, sonluluk-sonsuzluk ikiliğini irdeliyor.

0

Labirent Sanat, 26 Eylül – 2 Kasım 2024 tarihleri arasında sanatseverleri benzersiz bir serüvene davet ediyor. Sanatçı Aslıhan Kaplan Bayrak‘ın “Yıldız-Ada” başlıklı kişisel sergisi, Edgar Allan Poe‘nun şiirinden ilham alarak ada kavramını yeniden yorumluyor.

Sergide Bayrak’ın son dönem ürettiği resim, suluboya ve video işleri yer alıyor. Sanatçının yaklaşık yirmi yıllık kariyerinde öne çıkan katmanlı ve geometrik yapılardan uzaklaşarak, daha akışkan ve saydam bir anlatım diline yöneldiği gözlemleniyor.

“Yıldız-Ada” sergisi, adanın topolojik ve kavramsal zenginliğini merkeze alarak, varlık ve yokluk, sonluluk ve sonsuzluk gibi ikililikleri irdeliyor. Bayrak, eserlerinde gökyüzü ve yeryüzü arasındaki duyumsal ve fiziksel fenomenleri keşfederken, izleyiciyi doğa ve evrenle olan bağlantısını sorgulamaya davet ediyor.

Sergide, Bayrak’ın doğanın içinde ürettiği suluboya resimleri, atölyesinde yarattığı ada imgelemleri ve “kuş-balık” isimli video yerleştirmesi öne çıkıyor. Sanatçının yeni çalışmalarında, rasyonel ve katı formlardan ziyade akışkanlık ve saydamlık hissi hakimken, bu dönüşüm düşünsel süreçlere de yansıyor.

Aslıhan Kaplan Bayrak’ın “Yıldız-Ada” sergisi, izleyicileri bastıkları zemin ile gökyüzü arasındaki fenomenleri keşfetmeye davet ediyor. Sergi, sanatseverlere sanatçının evrimleşen vizyonunu deneyimleme fırsatı sunarken, aynı zamanda kendi varoluşları ve evrendeki konumları üzerine düşünmeye teşvik ediyor.

Aslıhan Kaplan Bayrak’ın “Yıldız Ada”, başlıklı kişisel sergisini 26 Eylül- 2 Kasım 2024 arasında Labirent Sanat’ta görülebilir.

A: Çatma Mescit, Tepebaşı Cd. No:56 Kat:2, 34430 Beyoğlu/İstanbul
T: +90 (531) 712 45 25
W: www.labirentsanat.com

Önceki İçerikİklim Tamkan’dan İspanya Turnesi: Bach’tan Fazıl Say’a
Sonraki İçerikTAO’nun ilk konseri New York’ta
Abone Olun
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments