9 C
İstanbul
Pazartesi, Kasım 25, 2024
Ana SayfaHaberlerGörsel SanatlarA Corner in the World'den İran'a bakış: Görünür Görünmezler

A Corner in the World’den İran’a bakış: Görünür Görünmezler

A Corner in the World, İstanbul’dan Çıplak Ayaklar Kumpanyası ve Tahran’dan Görünmez Güncel Dans Merkezi ortaklığıyla güncel gösteri sanatlarında ulusal, bölgesel ve uluslararası alanda görünürlükle görünmezlik arasında salınan üç şehrin genç üreticilerini bir araya getiren bir projeye imza atıyor: Görünür Görünmezler.

Tahran’dan gelen güncel dans sanatçılarıyla İstanbul ve İzmir’deki sanatçıları buluşturup her iki şehirdeki seyirciler için çok özel buluşma alanları yaratacak bu festival, 11-13 Mayıs arasında İstanbul’da, 14-17 Mayıs arasında ise İzmir’de gerçekleşecek olan performanslar, söyleşiler ve film gösterimlerinden oluşuyor. A Corner in the World’ün İstanbul dışında gerçekleştireceği ilk etkinlik olan Görünür Görünmezler, aynı zamanda ekibin yeni hareket alanlarına da işaret ediyor.

Performans programı kapsamında Tahran’da yaşayan ve üreten güncel dans sanatçıları Mohamad Abbasi, Negar Esmaili, Saghar Hoseinpur ve Amir Amiri’nin 4 farklı eseri, Yeraltından Dans Kısaları film seçkisi kapsamında ise İranlı güncel dans sanatçıları Mohamad Abbasi, Davood Zare, Tanin Torabi, Amir Ali Navai ve Alireza Keymanesh’in toplam 10 adet kısa dans filmi seyirci ile buluşacak. Ayrıca İran’dan ve Türkiye’den güncel dans ve gösteri sanatları alanından sanatçıların katılacağı, deneyim paylaşımı üzerinden üç şehirdeki sanat politikalarının ve pratiklerinin tartışılacağı söyleşiler gerçekleştirilecek.

İstanbul’da SALT Beyoğlu ve Çıplak Ayaklar Stüdyosu, İzmir’de ise İzmir Mimarlık Merkezi, Toy İzmir ve Sahne Terminal’in mekan desteği ile sunulacak olan etkinlikler, TANDEM Turkey programı kapsamında gerçekleştirilmektedir.

::: Program :::

İstanbul

11 Mayıs Cumartesi
15.00 Yeraltından Dans Kısaları, film gösterimi, SALT Beyoğlu
17.00 Görünürlük Üzerine: Tahran ve İstanbul’da Güncel Dans Pratikleri, söyleşi, SALT Beyoğlu
20.30 Self-Concept (Negar Esmaeili) & To Be (Amir Amiri), dans performansı, Çıplak Ayaklar Stüdyosu

12 Mayıs Pazar
15.00 Segmented Situation (Saghar Hosseinpour), performans ve piknik, Moda Parkı

13 Mayıs Pazartesi
20.30 Nahoft, Mohamad Abbasi, dans performansı, Çıplak Ayaklar Stüdyosu

İzmir

14 Mayıs Salı
18.30 Görünürlük Üzerine: Tahran ve İzmir’de Güncel Dans Pratikleri, söyleşi, İzmir Mimarlık Merkezi
20.30 Yeraltından Dans Kısaları, film gösterimi, İzmir Mimarlık Merkezi

15 Mayıs Çarşamba
20.00 Self-Concept (Negar Esmaeili) & To Be (Amir Amiri), dans performansı, Sahne Terminal

16 Mayıs Perşembe
19.00 Segmented Situation (Saghar Hosseinpour), performans ve piknik, Kültür Park

17 Mayıs Cuma
21.00 Nahoft, Mohamad Abbasi, dans performansı, Toy İzmir

Biletler

İstanbul gösteri biletleri: öğrenci 30 TL, tam 50 TL’dir ve gösteri günü Çıplak Ayaklar Stüdyosu’ndan temin edilebilir. Gösteri öncesinde [email protected] veya 0539 459 95 34 numaralı telefondan rezervasyon yaptırmak gerekmektedir. Sadece nakit ödeme kabul edilmektedir.
SALT Beyoğlu ve Moda Parkında gerçekleşecek etkinlikler ücretsizdir.

İzmir gösteri biletleri: öğrenci 30 TL, tam 50 TL’dir. Biletler, Toy İzmir ile Sahne Terminal gişelerinden ve Sahne Terminal web sitesi ile Biletix’ten temin edilebilir.

İzmir Mimarlık Merkezi’ndeki ve Kültür Park’taki etkinlikler ücretsizdir.

Proje Ortakları

A Corner in the World, güncel gösteri sanatları ve ilişkili alanlarda çalışan bağımsız bir kürasyon ekibi. Türkiye’deki çalışmalarımız yeni işlerin üretilmesi, disiplinler arası etkileşimlerin arttırılması ve toplumların yaratım süreçlerinde katılımcı olmalarını teşvik ederken uluslararası alandaki çalışmalarımız Türkiye ve yakın coğrafyası arasında daha fazla işbirliği ve hareketliliği teşvik etmeye, Türkiyeli sanatçıları uluslararası alanda daha görünür kılmaya odaklanıyor. 2015 yılından bu yana A Corner in the World uluslararası sahne sanatları festivalini düzenleyen ekibimiz, 2017-2019 arasında bomontiada ALT mekanının küratörlüğünü üstlendi ve şu an farklı mekanlar için etkinlik ve içerik üretiyor.Görünmez Güncel Dans Merkezi, İran’da resmi olarak bir sanat formu olarak kabul edilmeyen güncel dansı yerleştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla 2010’da kuruldu. Gizli gerçekleştirdiği festival, atölye çalışması, dans filmleri gibi etkinliklerle güncel dans alanında araştırma, eğitim ve üretimi desteklemek için çalışmalar yürütüyor. Kuruluşundan bu yana 1000’e yakın genci güncel dansla tanıştıran kurum aynı zamanda uluslararası alanda da işbirliği projeleri yürütüyor.Çıplak Ayaklar Kumpanyası, 2003 yılında İstanbul Beyoğlu’nda kuruldu. Çoğunlukla çağdaş dans temelli dansçılardan oluşan kumpanya ilk gösterileri Why, İnçu, Çima, Neden… ile başladıkları bağımsız üretimlerini Mehmet Barış’ı Seviyor, Engin-ar, Şehirde, Ters Okyanus, Kontrol, Sen Balık Değilsin Ki, Kız Doğdu, Tüh!, Hayat Ağacı, Gomidas’la Yolculuk, Hiçbir Şey Yerinde Değil gibi eserlerle bugüne kadar taşıdı. Kuruluşundan bu yana, paylaşarak üretimin devamlılığını önemsedi ve kendi dilini oluşturmaya çalıştı. Bu üretim; beden, hareket, gösteri ve atölye eksenlerinde genişleyerek kumpanyanın kendi seyircisini oluşturmasına, alana amatör ve profesyonel dansçılar kazandırılmasına olanak sağladı.İstanbul proje işbirliği: SALTİzmir proje işbirliği: Co.LAB4, Tiyatro4, Sahne Terminal, Toy İzmir, İzmir Film Ofisi, İzmir Mimarlık Merkezi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, LokallGörünür Görünmezler, TANDEM Türkiye programı kapsamında gerçekleştirilmektedir. Tandem Türkiye, European Cultural Foundation (Amsterdam) ve MitOst (Berlin) ortaklığıyla geliştirilmiş, Anadolu Kültür (İstanbul) ile işbirliğinde yürütülmektedir.

İletişim:

– Proje Sorumlu Küratörü: Fatih Gençkal
[email protected]

– İstanbul Program Koordinatörü: Burcu Yılmaz
[email protected]

– İzmir Program Koordinatörü: Cansu Pelin İşbilen
[email protected]

Editör
Editörhttps://www.nouvart.net
Hayatın yapı taşı sanat ve temeli bilim arasında bir köprü, her türlü gündemi birleştirici bir haber ve yaşam portalı; NouvArt
RELATED ARTICLES
Abone Olun
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments

Most Popular