3. Marmara Adası Edebiyat Günleri başlıyor

Marmara Adası Edebiyat Günleri, 2-3-4 Ağustos'ta yazarları ve edebiyatseverleri 'Limanımız Edebiyat' temasıyla buluşturuyor.

0

Marmara Adası; bir yandan sıcaklardan öte yandan ekonomik ve toplumsal sıkıntılardan bunaldığımız bu yaz günlerinde şehir kaçkınlarına, sakin bir tatil özleyenlere, özellikle de edebiyatseverlere sığınabilecekleri huzurlu bir liman sunuyor.

Marmara Adası Dostları Derneği, Gündoğdu Köyü Güzelleştirme Derneği ve Galimi Çınarlı Kırsal Kalkınma ve Turizm Derneği’nin çabalarıyla ve Marmara Adalıların destekleriyle ilki 2022’de gerçekleştirilen, katılan yazarlar ve okurların ilgisiyle dikkat çeken Marmara Adası Edebiyat Günleri (MAEG) bu yıl da 2-3-4 Ağustos tarihlerinde yazarları, okurları, edebiyatseverleri “Limanımız Edebiyat” teması etrafında buluşturuyor.

50’li 60’lı yıllardan başlayarak bir dönem yazarlarının, sanatçılarının tatil mekânı olan, ada yaşamına karışıp eserlerini yazdıkları, balıkçılarla balığa çıkıp ada sakinleriyle dostluklar kurdukları Marmara Adası’nda, edebiyat rüzgârlarını yeniden estirmek amacıyla gerçekleştirilen Edebiyat Günleri bu yıl yine tanınan, sevilen yazarları ağırlıyor.

2 Ağustos’ta başlayacak etkinliklerin bu yılki yazar ve gazeteci konukları, alfabetik sırayla: Alp Gökalp, Başar Başarır, Deniz Yüce Başarır, Feride Çiçekoğlu, Filiz Aygündüz, Göknil Özkök, Gül
İrepoğlu, Kemal Varol, Murat Gülsoy, Nedret İşli, Şebnem İşigüzel, Yavuz Ekinci, Zülfü Livaneli olacak.

2 Ağustos Cuma günbatımında, Marmara Denizi’ne açılan Seyir Terası’nda gerçekleşecek Açılış’ta Metin Belgin’in şiir dinletisine Adalı müzisyenimiz Ada Enön kemanıyla eşlik ederken, Göknil Özkök ve Fuat Ozan Sezener viyola ve gitarla bir mini konser sunacaklar.

Aynı gün, Deniz Yüce Başarır Zülfü Livaneli ile “Edebiyatçı Kimliği ile Zülfü Livaneli” söyleşisini gerçekleştirecek.

3 Ağustos Cumartesi, öğle saatlerinde yazarlar Ada’nın Gündoğdu Köyü’nde okurlarıyla ve ada halkıyla buluşacaklar.

Öğleden sonra Marmara merkezdeki Avni Jale Özken Marmara Adalar Müzesi bahçesinde Şebnem İşigüzel ve Kemal Varol “Edebiyatın Adaleti” konusunu, sonraki oturumda Feride Çiçekoğlu ile Murat Gülsoy “Edebiyat, Resim, Mimarî İlişkileri” konusunu işleyecekler.

4 Ağustos Pazar, öğleden önce konuklar Ada’nın Çınarlı Köyü’nde 1000 yıllık çınarların altında okurlarıyla, edebiyatseverlerle, Ada halkıyla buluşacaklar. Burada, çocuk edebiyatı yazarları Alp Gökalp ve Göknil Özkök, “Çocuklarımıza Ne Okutmalıyız?” konulu bir söyleşi yapacaklar.

Öğleden sonra Marmara merkezdeki Marmara Adaları Müzesi’nde Gül İrepoğlu ile Başar Başarır “Edebiyat Dışı Konulardan Edebiyata Yönelmek”, ardından Deniz Yüce Başarır ile
Yavuz Ekinci “Yaşanmışın Kurgusu, Yaşananları Edebiyata Dökmek” konularını tartışacaklar.

Saat 20.00’de, Nedret İşli’nin Ada’ya ilk gönül verenlerden Eşref Şefik’li günleri anlatacağı, Adalı İsmail Mersin’in ada yaşamından anılar paylaşacağı etkinlik, Eşref Şefik’in evinin bulunduğu
Aba mevkiinde Ada halkının katkılarıyla zenginleşecek.

Geleceğin okurları ve yazarları olmaları umut edilen çocuklar için 2 ve 3 Ağustos’ta Saraylar Halk Kütüphanesi’nde ve Marmara Halk Kütüphanesi’nde çocuk edebiyat atölyeleri düzenlenecek.

Ayrıca, edebiyat etkinlikleri başlamadan önceki akşam, Feride Çiçekoğlu’nun romanından uyarlanan Uçurtmayı Vurmasınlar filmini, yazarının da katılımı ile izlenecek.

Önceki İçerikKaty Perry “Woman’s World” ile yeni döneminin kapısını aralıyor
Sonraki İçerikAlize’den yeni şarkı: “Hesap Günü”
Abone Olun
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments