14 C
İstanbul
Cuma, Kasım 22, 2024
Ana SayfaHaberlerBilim & TeknolojiOkullar Zyxel Networks ile hibrit eğitim hazırlıklarını tamamlıyor

Okullar Zyxel Networks ile hibrit eğitim hazırlıklarını tamamlıyor

Koronavirüs salgınıyla hayatımıza giren uzaktan eğitim ve normalleşme sürecinde dönüş yapılan yüz yüze eğitimin birleşimi olan hibrit modelin, gelecek dönemde tüm dünyada uygulanması bekleniyor. Kesintisiz ağ bağlantıları ise hibrit eğitimin en önemli kriterlerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Zyxel Networks, Türkiye’nin dört bir yanındaki çalışmalarıyla okulların hibrit eğitime geçiş sürecinde gerek duyduğu ağ altyapılarını sağlayarak başarı hikayelerine imza atıyor.

Eğitim, koronavirüs salgınından en çok etkilenen sektörlerin başında geliyor. Her ülke bu dönemde öğrencilerin sağlığını korumak adına farklı önlemler almayı tercih ediyor. Ülkemizde ise virüsün seyrine göre yüz yüze eğitim yerini hibrit ya da uzaktan eğitime bırakıyor.

Kesintisiz ağ bağlantıları ise hibrit eğitimin en önemli kriterlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Zyxel Networks, Türkiye’nin dört bir yanındaki çalışmalarıyla, okulların hibrit eğitime geçiş sürecinde gerek duyduğu ağ altyapılarını sağlayarak başarı hikayelerine imza atıyor.

Dünya ülkelerinin yarısından çoğu hibrit eğitime geçmeyi planlıyor

Uzaktan eğitim ile öğrencilerin bilgisayar, tablet gibi cihazlara ve hızlı bir internet bağlantısına ihtiyacı ortaya çıkarken, eğitim kurumları da sahip oldukları altyapıları güncelleme gereği duyuyor.

Salgın sonrasında da hem yüz yüze hem de uzaktan eğitimin bir araya geleceği hibrit eğitim modelinin hayatımızda kalıcı olması bekleniyor. UNESCO, Birleşmiş Milletler ve Dünya Bankası’nın Nisan ayında gerçekleştirdiği ve 149 ülkeyi kapsayan ortak çalışmasına göre, okulların yeniden açılmasında ülkelerin yüzde 90’ı uzaktan eğitime devam edeceğini, yarıdan fazlası ise hibrit eğitim yaklaşımını benimsemeyi planladıklarını belirtiyor.

Eğitim kurumlarının hibrit modele geçmeleri için nasıl bir ağ altyapısına ihtiyaç

Eğitim kurumlarının bu süreçte hibrit eğitimi uygulayabilmesi için teknik ihtiyaçları ortaya çıkıyor. Uzaktan bağlanan öğrenci sayısının çokluğunun ağ performansını olumsuz etkilememesi için yüksek kapasite beklentisinin karşılanması gerekiyor. Bunun için kararlı bir ağ yapısı sağlayacak, yüksek bant genişliğini destekleyecek modem, router ve switchler kullanılırken, ağ kapsamının tüm okula yayılabilmesi için iyi bir kablolama yapılması, gerekirse elektrik şebekesi üzerinden yüksek hızlı ağ bağlantısı sunan PoE cihazları ve kablosuz erişim için access point’ler kullanılması gerekiyor.

Türkiye’nin farklı bölgelerindeki okulların altyapısını kuran Zyxel, başarı hikayeleri yazıyor

Zyxel Networks Türkiye’nin son dönemde eğitim alanında gerçekleştirdiği başarılı projeler arasında Bilnet Eskişehir Koleji, Bilnet Okulları Balıkesir Kampüsü, Bahçeşehir Koleji Erzurum Kampüsü, Gaziantep Değer Koleji ve Özel Mev Koleji dikkat çekiyor.

Tüm kablolu ve kablosuz ağ altyapısını iş ortaklarının desteğiyle yenileyen Zyxel Networks, bu çalışmalarda esnek bir ağ yapısı planlayarak işe başladı. 7/24 hizmet sunabilmek için yedekli bağlantılar kullanan şirket, okul öğrencilerinin, personelin ve misafirlerin kullandığı ağları birbirinden ayırarak, ağ performansını en üst seviyeye çıkardı.

Bulut destekli Zyxel cihazlarının kullanıldığı kurulumlar sayesinde eğitim kurumlarının ağlarında uzaktan kontrol ve yönetim, ağı büyütme ve değişiklik yapma gibi işlemler pratik hale gelirken, önemli bir maliyet avantajı ortaya çıkartıldı.

Zyxel Networks’ün Türkiye’nin dört bir yanındaki eğitim kurumlarını kapsayan bu çalışmaları, hibrit eğitim dönemine geçiş açısından çarpıcı başarı hikayelerine dönüştü.

Zyxel’in kolay yönetilebilen, yüksek performanslı ağ çözümleri:

Projelerde yer alan ürünlerden Zyxel XGS2210-28HP yönetilebilir switch, toplam 28 Gigabit port sunarken, bunlardan 24’ünde PoE, 4’ünde ise SFP+ desteği sağlıyor. Performans switching kapasitesi 128 GB olan switch, SSL şifreleme algoritması ile de dikkat çekiyor.

Zyxel NWA1123-AC-PRO Access Point ise 1,75 Gbps’ye kadar birleşik veri hızı sunarak, güçlü bir kablosuz ağ altyapısının temelini oluşturuyor. Zyxel’in inovatif çift optimize anten tasarımı ve RF öncelikli taahhüdü ile yüksek performans ve güvenilir bağlantı sağlayan access point, geniş bir kapsama alanı içerisinde kendisine bağlanan tüm cihazlara gelişmiş bağlantı hızı sağlıyor. Ayrıca, NebulaFlex desteği sayesinde Nebula bulut yönetimi üzerinden kolayca kurulabiliyor ve yönetilebiliyor.

Kolay yönetilebilirlik açısından projelerde kullanılan Zyxel GS1920 serisi switchler de dikkat çekiyor. L2 özellikli akıllı yönetilebilir switchler, RJ-45, SPF ve kombo GBe port’ları, Loop Guard, IPSG ve CPU koruması ile gerçek ağ bağlantısı sağlama kabiliyeti, ZON Utility ve ZyXEL Smart Connective iStacking destekli kolay ağ yönetimi özellikleri kadar, gelecekte yaygın kullanılacak IPv6’yı şimdiden desteklemesiyle de kurumsal ağlar için etkin bir çözüm sunuyor.

Zyxel Networks hakkında

Zyxel Networks, inovasyon ve müşteri merkezli hizmet anlayışıyla yaklaşık 30 yıldır iş yeri ve ev kullanıcılarını internete bağlıyor. Kurulduğu 1989 yılında analog modemleri kullanırken; bugün hızlı, güvenilir ve sağlam ağ çözümleri sunmak için yapay zeka ve buluttan faydalanıyor.

Global bağlantı sağlayan 100 milyon cihaz ve çözümleri ile daha verimli hale gelen 1 milyon iş yerine 150 ülkede hizmet veren Zyxel Networks, uluslararası çaptaki öncü markalar arasında yer alarak, iletişim pazarında global bir güç olmaya devam ediyor.

Geleceğin ağlarını kurmak için modern iş yerinin ihtiyaçlarını karşılayan ve kurumların potansiyelini açığa çıkarmasına yardımcı olan Zyxel Networks, işi, eğlenceyi ve hayatı kolaylaştırıyor.

Editör
Editörhttps://www.nouvart.net
Hayatın yapı taşı sanat ve temeli bilim arasında bir köprü, her türlü gündemi birleştirici bir haber ve yaşam portalı; NouvArt
RELATED ARTICLES
Abone Olun
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments

Most Popular