Sin Edebiyat Dergisi’nin 21. sayısı çıktı

Sin Edebiyat bu sayısında Manas Destanı’nı irdeliyor.

0

Kahramanmaraş’ta yayın hayatını sürdüren iki aylık şiir ve edebiyat dergisi Sin Edebiyat’ın yeni sayısı yayımlandı.

Sin Edebiyat bu sayısında Manas Destanı’nı irdelerken Yaşar ERCAN, Bir Milletin Tarihsel Yolculuğu: Manas Destanı; Süleyman AYDEMİR, Manas’ı Var Eden Olgu: Kötülüğün Yükselişi; Halil ALTUN, Gelişimsel Açıdan Manas’ın Kahramanları ve Arketiplerimiz; Cemre ÖZCAN, Manas’ın Kadınları; Burcu SÜMBÜL, Wilhelm Radloff başlıklı yazılarıyla yer aldılar. Derginin bu sayısında Ayfer KARAKAŞ inceleme yazısı Şiirde Kemal Olmak ya da Yarının Şiiri ile yer alırken Emily JUNGMIN YOON’dan da (çev. Hatice SOLAK) bir çeviri şiir yer aldı. Derginin bu sayısında şu isimler kendine yer buldu:

Yazı: Yaşar ERCAN, Süleyman AYDEMİR, Halil ALTUN, Cemre ÖZCAN, Burcu SÜMBÜL.
Şiir:, Nurdan BAYRAKDAR, Veysel Karani TUR, Ayhan ASLAN, Emily JUNGMIN YOON, Arsen EVEREKLİYAN, Tan DOĞAN, Edi MALKO, Yasin UYSAL, Emre TEKNECİ.
Öykü: Hüseyin OPRUKLU, Şerif AYBAKAR, Mavi Tuğba ATEŞ.
Deneme: Dilan ŞATIR, Veysel Karani TUR, Murat KAÇER.
Grafik-Tasarım: İbrahim ERCAN.
Kapak Çizim: Betül ÖZPINAR 

Sunuş Yazısından;
“Mitolojik inanca göre iyelere selam vermek şarttır. Bundan dolayıdır ki boş eve girerken de Türkler selam vermeyi ihmal etmezler.”
Kadim Türklerin Mitolojik Hikayeleri, Fuzuli Bayat
Çağlar öncesinden günümüze aktarılan anonim kurguların; karakter ve olaylar açısından zenginliği, onun varlığının ne denli eski olduğu hakkında bize bilgi verir. Şimdiki kullanımına baktığımızda; bir futbol maçında, siyasi bir seçimde ya da şarkı yarışmasında kazanılan başarıyı göklere çıkarmak için kullanılsa da destan, bir günde yazılıp bir günde unutulan bir tür değildir.
Kullanımı, anlamını yozlaştırsa da; destan, binlerce insanın hayatına şahit olmuş yüzlerce yıllık bir yolcudur. Destan, toplumların epik birikimini göğsünde taşıyan ve yetiştiği halkın tamamına mâl olmuş sözlü bir mirastır. Yazıya geçirilen –bir nevi hayata tutunan- destanlar ya da sözlü gelenekte dilden dile seyahatine devam eden destanlar, Dünya var oldukça insanlığı selamlamaya devam edecektir. Biz de bu sayımızda sizi Manas Destanı ile selamlıyoruz;  iyi okumalar dileriz. SİN EDEBİYAT

Sin Edebiyat Dergisi’ni Takip Edin;

Önceki İçerikMiraç Yavuz ve Akın Eldes’ten ortak tekli: Tesadüf
Sonraki İçerikSin Edebiyat Dergisi’nin 21. sayısı çıktı
Abone Olun
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments