12.7 C
İstanbul
Cumartesi, Aralık 21, 2024
Ana SayfaHaberlerMüzik4 El Piyano Eserleri Ev Konserinde: "Tatavla'dan Ada'ya"

4 El Piyano Eserleri Ev Konserinde: “Tatavla’dan Ada’ya”

İstanbul merkezli piyano ikilisi SeSshin Duo, “Tatavla’dan Ada’ya” adını verdikleri ev konserleri serisine devam ediyor. Başak İdil Özen ve Edmon Şar’ın 20. yüzyıl müziğinin dört el eserlerine odaklandığı konserler; 22 Ocak’ta Tatavla, 29 Ocak’ta ise Büyükada’da gerçekleşecek.

20. yüzyılın önemli bestecilerinden Erik Satie, Claude Debussy ve Maurice Ravel’in dört el piyano eserlerini icra edecek SeSshin, ev konserlerinde eserler ile ilgili kısa bir sunum yapıp 20. yüzyıl klasik müziğini daha fazla dinleyiciye duyurmayı amaçlıyor.

Ücretsiz gerçekleşen ev konserleri için yer ayırmak isteyen dinleyiciler SeSshin’e sosyal medya kanalları üzerinden ulaşabilmekteler. Daha fazla bilgi için;

Başak İdil Özen / Primo;

Piyano eğitimine 11 yaşında başlayan Başak idil Özen, lise döneminde Pera Güzel Sanatlar’da piyano ve keman dersleri aldı. 2009 yılında Nazım Hikmet Akademisi Piyano Bölümü’ne girdi. Ayşe Tütüncü ile piyano, Murat Opus ile teori çalıştı.

2011-2015 yılları arasında Nazım Hikmet Akademi Korosu’nda görev aldı, yurt içi ve yurt dışında festivallere katıldı. İstanbul Üniversitesi Çevre Mühendisliği’nden mezun olan Özen, 2013 yılında ikinci lisans eğitimi olan Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik/Piyano bölümünü Ayşe Diriker Sipahi ile çalışarak tamamladı. 2017 yazında Sırbistan-Vranje Piyano Festivalinde Michael Leslie, Aralık 2017’de Satoko Mimura, Nisan 2018’de Wook He Jong, Ekim 2018 ve 2019’da Kyung Sik Yu ile masterclass çalışmalarına katıldı. 2018’in Haziran ayında düzenlenen Bilkent Piyano Festivali’nde katıldığı masterclass’larda piyano duo ve solo piyano olarak Eduardus Halim, Boaz Sharon ve Kamerhan Turan ile çalışma şansına erişerek, Festival bünyesinde solo ve duo olarak konserlerde sahne aldı.

Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Pedagojik Formasyon eğitimini tamamlayan Başak İdil Özen, piyano öğretmenliği yapmakta, 2018 yılında Hyun Sook Tekin’in yüksek lisans oda müziği dersi esnasında şekillenen ve kurucusu olduğu Tatavla’dan Ada’ya bünyesinde düzenlenen ev konserlerinde yer almaktadır. 2017 yılında başladığı yüksek lisans eğitimine Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde Doç. Dr. Hyun Sook Tekin ile piyano çalışarak devam etmektedir.

Edmon Şar / Secondo;

7 yaşında Edward ARİS’ten piyano dersi almaya başladı. 2009 yılında kazandığı Mustafa Kemal Üniversitesi Devlet Konservatuarı Piyano bölümünden Ergun Telci ve ardından Valentyna Keremet ile çalışarak 2013 yılında mezun oldu.

2014 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Pedagojik Formasyon eğitimini tamamladıktan sonra müzik öğretmeni olarak çalışmaya başlamıştır. 2016 yılında piyanist ve besteci Ali Darmar yönetmindeki Masterclass çalışmasına aktif olarak katılmıştır. 2018’in Haziran ayında düzenlenen Bilkent Piyano Festivali’nde katıldığı masterclasslarda Eduardus Halim Boaz Sharon ve Kamerhan Turan ile çalışma şansına erişerek festival bünyesinde solo olarak konserlerde yer almıştır. 2018 yılında Doç. Dr. Hyun Sook Tekin’in yüksek lisans oda müziği dersi esnasında şekillenen Tatavla’dan Ada’ya bünyesinde düzenledikleri ev konserlerinde yer almaktadır. 2016 yılında başladığı Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Müzik Bölümü yüksek lisans Programını, Doç Dr. Hyun Sook Tekin’den aldığı piyano derslerinin ardından Dr. Öğr. Üyesİ İlke Karcılıoğlu danışmanlığında yazdığı tez ile 2019 yılında başarıyla tamamlamıştır.

Repertuvar Notları;

SeSshinduo, Art Nouveau döneminde 20. yüzyıl müziğinin öncüleri olmuş, üretimlerinde birbirlerinden beslenip esinlenen ve yeri geldiğinde birbirlerini en ağır şekilde eleştiren üç arkadaşın eserlerini yorumluyor: Debussy, Satie ve Ravel.

Debussy ve Ravel empresyonizme yaklaşırken, Satie sürrealizme ve yapıbozuma yönelmişti. Seçilen dört el eserlerinden Debussy ve Ravel’inki masalsı hayal gücü ile doğa tasvirleri ve çocuksu bir anlatımda, Satie’ninki ise empresyonizmin romantik üslubuna ve form saplantısına getirilen satirik bir eleştiri niteliğindedir.

Editör
Editörhttps://www.nouvart.net
Hayatın yapı taşı sanat ve temeli bilim arasında bir köprü, her türlü gündemi birleştirici bir haber ve yaşam portalı; NouvArt
RELATED ARTICLES
Abone Olun
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments

Most Popular